el mur d'artesania

diumenge, 17 de novembre del 2013

feim bunyols


temps de tardor
 
tradicions
les verges
santa úrsula

novembre

bunyols


ingredients:

1 kg de patates bollides (pesades crues i sense pell)
1/2 kg de farina (1/4 de força + 1/4 fluixa)
6 ous
1 tassonet d'aigua tèbia per fondre el llevat (o llet)
1/2 dau de llevat (20-25 gr)
1 pessic de sal
1 cullerada de sucre

procés:
  1. esclafam les patates bollides o les passam pel passapurés i les deixam refredar una mica,
  2. afagim tots els ingredients, pastam amb les mans banyades en aigua i tupam la pasta fins que faci bimbolles,
  3. deixam toar, tapat, 1 hora o hora i mitja.
  4. feim els bunyols amb les mans banyades en aigua i un poc de sal i els fregim en oli ben calent...
a veure si surt be el forat!
 
...i ja els podem menjar!
amb sucre, amb mel
bon profit!


pots visitar
bunyols de forat recepta de na cati rotger de pollença



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada